SKOTER I KLIMPFJÄLL

FRIÅKNING

Klimpfjäll är rätt val för dig som älskar utmanande  skoterkörning! Ett friområde ligger i direkt anslutning till Klimpfjäll och erbjuder allt ifrån pudersurfning på myrarna till kalfjäll med drivor, branter och step-ups.

Tillhör du den nya generationen skoteråkare som söker teknisk och utmanande åkning har Klimpfjäll allt. Områdena för friåkning är så stora och lederna är så många att du varje dag erbjuds nya skoterupplevelser.

PISTADE LEDER

Ledsystemet  prepareras med pistmaskin och håller högsta klass! Lederna ger dig bekväm åkning i området och till övriga fjällorter i Västerbotten och Jämtland.

LEDBEVIS

KIIF, Klimpfjälls Idrott & Intresseförening, sköter skoterlederna på ideell basis. Pistningen sker huvudsakligen med en större pistmaskin vilket ger breda och perfekta leder.
KIIF:s ideella jobb är den största bidragande orsaken till Klimpfjälls explosionsartade utveckling som skoterort och en förutsättning för att utvecklingen ska fortsätta.

Köp ditt ledbevis hos oss på Hotell Klimpfjäll, på Klimpfjällshandlar´n eller hos Klimpfjällsgården.

Så kör du skoter inne i Klimpfjäll

Ska vi få ha kvar våra fantastiska skotermöjligheter i Klimpfjäll gäller det att du som skoteråkare tar ansvar och följer gällande regler och sunt bondförnuft!

Skoterkarta & Skoterpass

Skoterpass och Klimpfjälls egen skoterkarta köper du på Hotellet, Affären, Klimpfjällsgården och på Norrhelikopter.
Studera kartan innan du beger dig ut så att du har koll på var gränserna mot förbudsområden går.

Skoterleder inne i Klimpfjäll

På nedanstående karta kan du se skoterlederna inne i Klimpfjäll. Ska du köra från Hotellet till Affären kör du alltså över isen eller följer leden upp mot skidsystemet och viker höger mot Norgefarargården.
Lederna kan variera beroende på snöförhållanden men eftersom lederna pistas så kan du inte missa lederna inne i Klimpfjäll.

snorapporten Till Snörapporte

Tänk på:

  1. Kör inte på Vägarna!
  2. Kör inte över gräsmattor och tomter
  3. Absolut körförbud i Skidområdet

FOTON FRÅN KLIMPFJÄLL

© Copyright HK Fjäll